Motionsguidens logo

måndag, mars 20, 2006

An Apple a Day Keeps the Doctor Away

Så lyder mottot för de nya forskningsresultaten på University of Massachusetts Lowell i USA. Resultaten visar att äpplejuice skyddar mot cellskador som leder till åldersrelaterad minnesförlust. Försöksdjuren visade inte ens benägenhet att utveckla Alzeheimers eller andra sjukdomar som ger upphov till demens.

“This new study suggests that eating and drinking apples and apple juice, in conjunction with a balanced diet, can protect the brain from the effects of oxidative stress – and that we should eat such antioxidant-rich foods,” säger forskaren Thomas B. Shea, Ph.D .

I försöket studerades vuxna möss och äldre möss. De båda indelades i tre grupper och förseddes med olika dieter: standard diet, näringsfattig diet och näringsfattig diet med äpplejuice.
Det visade sig att de vuxna mössen inte alls påverkades av den näringsfattiga dieten, medan de äldre mössen påverkades. De äldre mössens kognitionsförmåga testades via labyrinttester och sedan med undersökning av hjärnvävnaden. Det visade sig att de möss som fått äpplejuice i sin kost klarade sig mycket bättre i labyrinttesterna och att de hade mindre oxidativ neurodegenerering i hjärnan (nedbrytning av nervceller) än de möss som fått standard diet.

Den mängd äpplejuice som mössen fick motsvarar cirka 2-3 cups/dag (1 cup = 2,4 dl) för en vuxen människa.

Äpplen innehåller höga mängder av antioxidanter och detta tros vara anledningen till resultaten. Antioxidanterna förhindrar den oxidativa degenereringen som så småningom leder till demens.


Referens:
www.uml.edu

Etiketter: , ,1 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Very nice! I found a place where you can
make some nice extra cash secret shopping. Just go to the site below
and put in your zip to see what's available in your area.
I made over $900 last month having fun!

make extra money

24 mars, 2006 02:29

 

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se