Motionsguidens logo

tisdag, april 04, 2006

Enda sättet att övervinna en frestelse...

"Enda sättet att övervinna en frestelse är att falla för den". Oscar Wilde

O
rdet "banta" har en slags negativ klang. Tycker inte ni det? Man förknippar det med disciplin och uppoffring, men så borde det inte vara. Nu säger dietister att det bästa sättet att gå ner i vikt är helt enkelt att ge upp. Innan jag fortsätter så måste jag dock påpeka att det fortfarande inte är ok att smälla i sig en hel påse chips eller en massivt stor tårtbit på en gång. Det gäller att vara måttlig.

Så varför råder experterna oss att ge upp?
Jo, om man exempelvis är en chokladälskare så kan man helt enkelt inte tillfredsställa chokladsuget med ex. frukt, det vet de flesta. Oftast undviker man det man egentligen vill ha och äter i stället mer av allt annat. Då får man i sig fler kalorier och är ändå inte tillfredsställd.

Vad man kan göra är att kompromissa. Man kan exempelvis sätta upp en eller kanske två dagar i veckan då man får lov att äta det man vill ha. Ex. en bit chokladkaka. Eller så kanske man väljer bort något i utbyte mot nåt annat.

Jane Kirby (författare till Dieting for Dummies) menar att god mat ger bättre tillfredsställelse och man behöver inte äta lika mycket. Hon tycker att man ska försöka äta färsk mat som det är bra kvalité på istället för att fokusera så mycket på kalorier, fett och kolesterol. Man ska även fokusera mer på fysisk aktivitet istället för uppoffring när det gäller olika program för viktnedgång. Istället för att banta med olika slags dieter så borde folk lära sig att äta hälsosamt och måttligt hela tiden.

Läs mer:

Franska kvinnor blir inte feta

Besök gärna www.motionsguiden.seReferens:
CNN

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Etiketter:0 Kommentarer:

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se