Motionsguidens logo

måndag, april 03, 2006

Unika antioxidanter i hallon och jordgubbar

Tycker ni inte att tiden går väldigt snabbt? Vi har redan skiftat till sommartid och snart kommer vi sitta och äta jordgubbar under solen. Vad som är roligt att veta är att jordgubbar och hallon innehåller extra mycket antioxidanter - upp till 10 gånger mer än tomater och broccoli. Detta beror på att, hallon speciellt, innehåller speciella antioxidanter som inte finns i andra livsmedel. Bären innehåller även mycket vitamin C.

Om man fryser ner hallon och jordgubbar så förstörs en större del vitamin C, men antioxidant-effekterna kvarstår. Detta gäller även för hallonsylt och jordgubbssylt.


Besök gärna www.motionsguiden.se



Referens:
Identification and dietary relevance of antioxidants from raspberry,
Jules Beekwilder, Robert D. Hall and C. H. Ric de Vos.

Andra bloggar om: , , , , , , ,



0 Kommentarer:

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< Hem



Web Bloggen





Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se