Motionsguidens logo

tisdag, maj 16, 2006

Babyhull är inte alltid ofarligt

Myten om att babyhull försvinner med åren hos vissa barn är en myt som kan utgöra en riskfaktor för deras framtida hälsa. Detta gäller inte spädbarn utan äldre barn. I en långtidsstudie från British Medical Journal studerades barn med olika etniciteter och samhällsklasser angående fetmautveckling under tonåren. Det visade sig att flickor från vissa etniska minoriteter hade större tendens att bli överviktiga eller utveckla fetma.

Tidigare studier har visat att tonårstiden är en period där överviktsproblem kan följa med individen till vuxen ålder tillsammans med hälsoriskerna. Denna studie som involverade 5863 barn har visat att överviktsproblem börjar redan innan tonåren, eftersom de barn som var överviktiga vid 11-års ålder fortsatte att vara överviktiga även under tonåren.

Forskare utförde årliga mätningar och viktkontroller på barn i åldrarna 11 till 17 i 36 olika skolor i England. De noterade längd, vikt, BMI och midjemått. Vad man fann var att fler flickor än pojkar hade viktproblem. I synnerhet svarta flickor hade överviktsproblem och bland de var 38% överviktiga. Bland vita flickor var 28% överviktiga och hos asiatiska flickor var det 20%. Bland pojkar så var det väldigt liten skillnad mellan olika etniciteter. Olika samhällsklasser visade inga signifikanta skillnader.

Barn som träder in i tonåren som överviktiga löper alltså stor risk att fortsätta vara överviktiga när de blir vuxna.


Referens:
British Medical Journal

Andra bloggar om: , , , , ,

Etiketter: ,1 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Greets to the webmaster of this wonderful site. Keep working. Thank you.
»

19 maj, 2006 20:55

 

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se