Motionsguidens logo

torsdag, augusti 31, 2006

Gå efter hungerskänsla och inte emotionell känsla

I en ny undersökning har det visat sig att kvinnor som accepterar och är nöjda med sina kroppar äter hälosammare. Detta innebär att kvinnor som inte är nöjda med sina kroppar får det svårare att gå ner i vikt. De flesta kvinnor som vill gå ner i vikt tycker att det är lättare att gå ner om man är missnöjd med sig själv. Kvinnor som är nöjda med sig själva tänker inte på vad och hur mycket de äter utan går enbart efter hunger och mättnad. Detta kallar man 'intuitive eaters' och dessa karaktäriseras av att de inte bantar, de äter när de är hungriga eller när de är sugna på nånting och de äter främst för fysiska skäl och inte för emotionella skäl (ingen tröstätning).

Dessutom tänker de inte lika mycket på utseendet, utan ägnade fler tankar åt vad kroppen behöver och känner. Det framkom också i studien att intuitive eaters vägde mindre än de som bantade.

Intuitive eating är kopplat till bra självförtroende, positiva känslor, självacceptans och optimism. De som åt såhär sades också få fler komplimanger och positiva budskap från nära och kära.

Variation är som sagt alltid bäst!
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,


Referens: American Psychological Association

Etiketter: ,0 Kommentarer:

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se