Motionsguidens logo

torsdag, september 14, 2006

Juice minskar risk för Alzheimer's

Apelsinjuice till frukosten är det bästa jag vet. Tydligen kan frukt- och grönsaksjuicer dramatiskt minska risken för att utveckla Alzheimer's sjukdom.

Alzheimer's är en neurodegenerativ sjukdom som bland annat ger demens som symtom. En 10-årig studie som gjordes i Japan och USA involverade 2000 demens-fria individer och forskarna studerade deras konsumtion av juice. De fann att de som drack juice mer än 3 gånger i veckan minskade risken med hela 76% jämfört med de som drack mindre än en gång i veckan.

Tidigare studier har visat att polyfenoler, som är starka antioxidanter i frukt och fruktjuice, förmodligen stör vissa biologiska processer i hjärnan som leder till Alzheimer's.


Referens: American Journal of Medicine


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Etiketter:



0 Kommentarer:

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< Hem



Web Bloggen





Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se