Motionsguidens logo

onsdag, september 06, 2006

Tips - att tänka på vid köp av sportbehå

Om du funderar på att köpa en ny sportbehå så är det bra att veta vissa saker. Behån ska sitta tight över ryggen och bysten och ibland måste man ta en mindre storlek än sin vanliga för att den ska sitta tillräckligt tight. Ett trick ifall man inte vet om bh:n är för stor är att sätta två fingrar under axelbandet och dra uppåt. Ifall man kan dra mer än 4 cm så är den för stor. Testa gärna bh:n i provhytten genom att hoppa upp och ner. Det kan kännas pinsamt, men det är värt det.

Varför är det så viktigt med en bra sportbh?
Kvinnor med större bröst får givetvis flest fördelar av att använda sportbehå. Men det allra främsta argumentet för atletiska kvinnor att använda sig av sportbehå oavsett bröststorlek är förebyggande av vanliga skador. Dessa är smärtor i rygg, axlar och nacke.

Förutom support förebygger sportbehåar precis som vanliga behåar oönskade förändringar av bröstens utseende. Detta är självklart inte en faktor som berör alla kvinnor men för de som gör det kan det vara bra att känna till att träning belastar brösten mer än vanligt. Gravitation och typ av träning styr men sportbehå förebygger oavsett.

Sist men inte minst är det viktigt att din sportbehå är bekväm eftersom det är en av de största poängen med att använda en sportbehå istället för en vanlig behå. Din träning blir helt enkelt roligare med en bekväm sportbehå än en obekväm.

Uppdaterad text i kursiv.

Källa: Harvard Medical School

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Etiketter: , , ,3 Kommentarer:

Blogger Kinna sa...

Hej! Vilket bra tips till mig som inte tränar så mycket. Är ärligt talat rätt grön då mat är min stora passion. Tips till dig är att det är träningsmässa i Älvsjö i november (jobbar på mässan). Förra gången när det var en liknande mässa fanns det massor av bra träningskläder att köpa så den här gången ska jag passa på igen. (www.traningsdagarna.se)

19 oktober, 2006 10:02

 
Blogger Kinna sa...

Vilket jättebra tips om sportbehå. Jag är rätt grön vad gäller träning då min stora passion är mat. Tips till dig är att det är träningsmässa i Älvsjö snart (jag jobbar på mässan med webben). När jag besökte träningsmässan förra gången fanns massor av bra träningskläder så jag ska passa på att handla igen. Här hittar du mer info: www.traningsdagarna.se

19 oktober, 2006 10:04

 
Blogger Filip Lam sa...

det låter som ett utomordentligt tips. Tack för den Kinna.

19 oktober, 2006 14:58

 

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se