Motionsguidens logo

torsdag, oktober 06, 2005

Bli medveten om din livsstil

När folk vill visa intresse för mitt kunskapsområde brukar de alltid fråga mig hur de ska göra för att gå ner i vikt. De vill ha snabba resultat med minimala ansträngningar. De ser träning och motion endast som ett redskap som ska ta de till deras mål vilket är x kilo. Jag tror att den motivation som kan uppstå vid en sådan attityd är ytlig och kommer lätt att förvandlas till ingenting när saker och ting går emot en. Lika viktigt kan det alltså vara att ha en hälsosam attityd som det är att motionera.

Att börja träna och leva hälsosamt är att förändra ens livsstil. Om du är överviktig och vill börja träna för att gå ner i vikt så är det för att din nuvarande livsstil inte fungerar. Den har uppenbarligen lett till att du blivit överviktig, såvida det inte är genetiskt eller en sjukdom.

Jag ska ta ett konkret exempel på hur attityder kan hindra positiva resultat. Ponera att du är överviktig och har bestämt dig för att gå ner i vikt. Du köper ett gym-kort eller ett gruppträningskort och börjar träna 2 gånger i veckan. Efter varje träningspass känner du dig duktig eftersom du har kämpat hårt. Du blir också hungrigare som man brukar bli efter fysisk aktivitet. Så du bestämmer dig för att belöna dig själv med lite "god mat" eftersom du ändå har tränat. Vad kommer detta leda till?

Jo, om du är överviktig så lär du redan äta mer än vad du egentligen behöver. De flesta av oss gör det redan även om vi inte är överviktiga. Så när du har tränat har du "bara" förbrukat den energi som du har ätit för mycket av. Om du äter ännu mer, ja hur ska du då gå ner i vikt? Detta är inte ovanligt och det är inte konstigt att så många känner att de tränar och tränar men aldrig går ner i vikt. Livsstil är nyckelordet.

Etiketter: , , ,0 Kommentarer:

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se