Motionsguidens logo

fredag, oktober 14, 2005

Dagens ungdomar med förstörda kroppar om 50 år?

Det finns många anledningar till varför människor inte orkar, kan eller vill träna. Men sanningen är att om du inte tar hand om din kropp kommer det att få sina konsekvenser.

"Den som inte avsätter tid för fysisk aktivitet i dag måste i framtiden avsätta tid för sjukdom."
Edward Standley

Det finns en bra poäng i citatet. Fysiskt aktivitet behöver inte vara i organiserad form och som du går till tre gånger i veckan. Fysiskt aktivitet kan vara att du tar trapporna istället för hissen, städar, cyklar istället för att ta bussen eller bilen, går mm. Så enkelt är det.

Framtiden är intressant ur ett kroppsligt hälsoperspektiv. De människor som är gamla idag växte upp under andra förhållanden än dagens 70-, 80-, och 90-talister. Livsstilen idag har blivit mer passiv, delvis på grund av nya uppfinningar men även på grund av nya förutsättningar. Tänk efter, hur vanligt var det med: hiss, tv, bil, tåg, buss, playstation, internet och rulltrappor för 50 eller 100 år sedan? Det ska bli intressant att se hur dagens passiva livsstil kommer att påverka våra kroppars fysiska tillstånd om 50 år jämfört med tidigare generationer.

Hur ofta och hur intensivt ska man vara fysisk aktiv för att hålla sig hälsosam? En halvtimmes aktivitet varje dag där du känner dig lite svettig är allt som krävs.

Etiketter:



0 Kommentarer:

Skriv en kommentar

<< Hem



Web Bloggen





Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se