Motionsguidens logo

onsdag, november 09, 2005

(Del 4) Motivation: Kontinuerlig och oavbruten motivation

Kontinuerlig och oavbruten motivation är när människor återvänder till en uppgift efter ett uppehåll. En sådan form av motivation gör att människor har svårt att lämna något ofärdigt efter sig. Det finns bevis på att organiserad träning har denna effekt på vissa individer. De mår bra när de har tränat och mindre bra när de har missat ett par träningar.

För vissa människor kan det alltså vara lättare att hålla igång regelbundet om har fasta träningstider att hålla. Det kan vara lockande att köpa ett gymkort där du har möjlighet att träna när du känner för det. Risken är då att skjuter upp träningen hela tiden vilket resulterar i att du tränar oregelbundet och att förväntad effekt av din träning uteblir. Detta minskar givetvis chanserna på att du kommer köpa fler gym-kort. Du kanske tänker ”jag försökte men det gick inte”.

För er som tränar på högre nivå är detta ännu en anledning till varför målsättning är så viktigt. Målsättningar har en stark positiv inverkan på din motivation.

E-post: info@motionsguiden.se

Referens: Psycholgy of Physical Activity – Determinants, well-being and interventions by Stuart J.H. Biddle and Nanette Mutrie.

Etiketter: ,0 Kommentarer:

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se