Motionsguidens logo

lördag, november 12, 2005

Varannan man i Sverige överviktig

I Metro (10/11-05) stod det att ny statistik från Statistiska centralbyrån visar att runt 50% av alla män i åldrarna 16-84 är överviktiga. Hos kvinnorna i samma åldrar är en tredjedel överviktiga. Visserligen är det farligare att vara smal och fysisk inaktiv än lätt överviktig och fysisk aktiv, men 50 % låter fruktansvärt mycket! Jag hörde nyligen på Oprah (jag tittar inte på programmet, det råkade vara på just då när jag zappade) att 70% av alla amerikaner är överviktiga. Det verkar som att det är åt det hållet som vi rör oss mot även i Sverige.

Det måste ändå krocka någonstans när skönhetsidealet fortfarande ser ut som det gör och att fler och fler människor blir feta. För det betyder att det finns massor av människor som inte är nöjda med hur deras kroppar ser ut. Och något sådant måste ju påverka andra delar av ens liv. Det hade varit intressant att få höra från er läsare. Är ni överviktiga eller inte? Är ni nöjda med era kroppar eller inte?

Etiketter:2 Kommentarer:

Anonymous Anki sa...

Jag tror att när det gäller kvinnor så är de generellt mer missnöjda med sina kroppar än vad män är, vare sig de är överviktiga eller inte. Alla har nog någon form av "idealkropp".

12 november, 2005 13:49

 
Blogger Filip Lam sa...

du har mer rätt än du anar Anki.

16 november, 2005 22:21

 

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se