Motionsguidens logo

onsdag, december 21, 2005

Till de som tränar prestationsinriktat

"Var offensiv i förhållande till vad du vill få ut av livet - gör dig bekant med möjlighterna och känn efter vad du egentligen vill få ut av ditt liv.

Var fokuserad här och nu! Inför nästa träningspass ska du använda två minuter till att tänka igenom vad du vill uppnå med passet. Vad är målet? Om det är tränaren som lägger upp träningen, så be om en översiktsplan så att du är förberedd på vilka teman som ska tränas vid olika träningstillfällen. Alltför ofta är idrottarna helt "omedvetna" om vad som pågår på träningarna. De kommer dit för att bli tränade istället för att träna"
. Anne Marte Pensgaard - Forskare på Norges Idrottshögskola och mental rådgivare för norska damlandslaget i fotboll och norska OS-deltagare.

Att veta varför du väljer att lägga ned tid på din träning är viktigt för din fortsatta motivation. Alla som tränar prestationsinriktat spenderar förmodligen relativt mycket tid på sin träning. Ett sådant val har också sina konsekvenser på övriga delar av ditt liv. För eller senare händer det att aktiva känner sig mindre motiverade att fortsätta. Har man då ett mål som man ytterst gärna vill uppfylla är chansen större att man fortsätter. Så ta reda på vad du vill få ut av din träning (kanske tom ditt liv) men glöm inte att leva här och nu. Fokusera inte bara på morgondagen.

Etiketter: ,1 Kommentarer:

Anonymous mOulle sa...

kanske ska sätta upp lite mål

27 december, 2005 10:58

 

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se