Motionsguidens logo

söndag, januari 22, 2006

Ekvationer

Syfte: Gå ner i vikt

Dålig diet (oregelbunden och för mycket) + fysisk inaktivitet = viktökning

Bra diet (regelbunden och lagom mycket) + fysisk aktivitet = viktminskning


Sen är frågan om hur mycket lagom är för varje individ och exakt hur mycket fysisk aktivitet som behövs. Eftersom alla människor är olika är svaret också inte detsamma. Men är ditt mål att gå ned i vikt och du uppfyller dessa två parametrar är sannolikheten att du ska uppnå ditt mål mycket större.

Någon som undrar över andra möjliga ekvationer som dålig diet + fysisk aktivitet? Svaret är att testa dig fram. Funkar det för dig så går det. Om det inte ger resultat så testa något annat. Att tänka på är att om du anser att du är fysisk aktiv så dubbelkolla att din egen uppfattning faktiskt stämmer överens med verkligheten. Jag kan tänka mig att det finns folk som går på träningspass och inte anstränger sig särskilt mycket men ändå anser att de har "tränat". Sedan finns det också de som tränar oregelbundet, kanske 1 dag denna veckan och 2 dagar nästa vecka. Om det är så ditt träningschema ser ut så kan du knappast räkna dig själv som en aktiv person. Självklart är ett träningspass alltid bättre än 0 träningspass. En sak till innan jag avslutar är att vara fysisk aktiv inte alltid innebär att man deltar i organiserade aktiviteter. Cykla, gå i trappan, städa, trädgårdsarbete mm. är också fysiska aktiviteter.3 Kommentarer:

Anonymous mOulle p. sa...

om man minskar på matintaget och äter för lite istället, då ökar man väl i vikt långsiktigt?

23 januari, 2006 07:43

 
Blogger Filip Lam sa...

nu hänger jag inte riktigt med här. Du får förklara ditt resonemang.

23 januari, 2006 23:19

 
Anonymous Anonym sa...

Well, det finns ju de som anpassar mängd kost när de vill gå ner i vikt (ej särskilt livsstilsanpassat) och kanske går ner i vikt under en kortare period, för att sedan (ej avsiktligt) gå upp igen.

24 januari, 2006 08:53

 

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se