Motionsguidens logo

måndag, mars 20, 2006

Fit for life

För er som inte känner till det så ska jag hjälpa Nadia gå ner från 66kg till 60kg fram till sommaren. Hon har visserligen ingen överviktsproblematik så egentligen finns det ingen anledning att hjälpa henne gå ner i vikt. Men det finns en annan anledning till varför det är viktigt. Även om hon inte är överviktig så betyder det inte att hon automatiskt lever hälsosamt.
Vi ska uppnå detta mål endast genom rådgivning. Nadia får chansen att ställa frågor, få hjälp med motivation och träningsprogram. Eftersom Nadia bor i Stockholm och jag i Malmö så kommer vi aldrig att träffas förmodligen. Jag har ingen möjlighet att testa henne eller kontrollera hur hon tränar och äter osv. Därför är vi tvungna att utgå ifrån att det hon berättar stämmer bra överens med verkligheten så att säga. Gällande övningar så får hon ta hjälp av någon på gymmet ifall hon är osäker.

Hennes mål är som sagt att gå ner ett par kilo till sommaren. Men jag anser att det är viktigare att tänka på syftet i dett fall. Att gå ned ett par kilo är egentligen inga problem men hur man gör det kan skapa problem. För vad man också måste tänka på är "vad händer efter du klarat av ditt mål". Det är här som många gör fel om man får uttrycka det så. De går ner i vikt med vilken metod som helst och sen när de har uppnått sitt mål så återgår de till sin föregående livsstil. Den som från början gjorde att de behövde gå ner i vikt. Ett mål är till för att uppnås så det räcker inte med att bara ha ett mål. I Nadias fall skapade vi även därför ett syfte. "Varför vill du gå ner i vikt?" Utseendefaktorn var givetvis en av anledningarna men det fanns även ett hälsoskäl. Hon ville leva mer hälsosamt hela livet. Och ett syfte som sådant uppnås ju i princip inte förrän du har levt hela ditt liv. Men missförstå mig inte det är fortfarande betydelsefullt för motivation att ha målsättningar. Så första steget för Nadia var just att skapa ett mål och ett syfte.


Besök gärna www.motionsguiden.seAndra bloggar om: , , , ,

Etiketter: , ,0 Kommentarer:

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se