Motionsguidens logo

onsdag, maj 17, 2006

Fotbolls-VM kan utgöra en fara för din hälsa

Snart börjar fotbolls-VM som är en av världens största evenemang. Miljoner människor över hela världen längtar tills festen börjar och det ska bli riktigt spännande att följa det svenska landslaget. Många av oss är säkert lika optimistiska om hur det går för Sverige som Thomas Ravelli.

Samtidigt som många av oss går runt och längtar till VM varnar hälsoexperter för att vissa matcher under vm kan till och med orsaka dödsfall.

Hjärtattacker, berusad körning, kvinnomisshandel, supfester, rökning, överkonsumption på feta livsmedel utan motion, depressioner, våld, självvåld och självmord ökar under varje fotbolls-VM.

Enligt British Medical Journal ökade hjärtattacker i England med hela 25 procent när England förlorade mot Argentina i fotbolls-VM 1998. 55 personer fick åka till sjukhus på grund av hjärtinfarkt som ett direkt resultat utav matchen. Forskare på Birmingham University föreslår till och med att man skippar straffläggning under VM för att undvika denna problematik.

I en studie från Nederländerna visade det sig att antalet dödsfall ökade med 50 procent samma dag som Nederländerna förlorade mot Frankrike i EM.

Med andra ord, om du har ett dåligt hjärta och älskar fotboll så kan det löna sig att vara extra försiktig.

Referens:
Yahoo Health News

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Etiketter: ,0 Kommentarer:

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se