Motionsguidens logo

torsdag, maj 11, 2006

Påverkas vanliga människor av hälsomeddelanden?

Den generella samhällsinställningen här i väst är att de flesta behöver äta hälsosammare. Med jämna mellanrum publiceras det artiklar om hur farligt det är att leva ohälsosamt. Frågan är då om alla dessa varningar har någon effekt? Tar folk till sig informationen överhuvudtaget?

I mer än ett år har den amerikanska regeringen och diverse hälsogrupper försökt övertala amerikaner om att äta hälsosammare. När kampanjen utvärderades visade sig att människor har försökt att äta mindre av visa typer av mat och äta mindre kalorier. Så på det sättet hade hälsokampanjen haft en effekt. Däremot visste 9 av 10 inte hur mycket kalorier deras kropp behövde per dag. Hälften av de kunde inte heller gissa den rätta mängden.

Susan T Borra, dietist och president för International Food Information Council tolkar resultaten som att konsumenterna har förstått poängen med en hälsosam diet och livsstilförändring men hur de ska uppnå detta är fortfarande oklart för de allra flesta. Hon tror även att man definitivt kan förbättra budskapet så att den lättare kan tas emot av konsumenterna.

En av de saker som konsumenter tycker är svårast att ta till sig är hur mycket kalorier de behöver få i sig. Det skiljer nämligen rätt mycket mellan olika människor. Än aktiv tonåring kanske behöver 3200 kalorier medan än äldre man i 50-års åldern behöver 1600 kalorier.

Referens:

Nubella Health and Nutrition

Andra bloggar om: , , , , , ,1 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

I'm impressed with your site, very nice graphics!
»

19 maj, 2006 20:55

 

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se