Motionsguidens logo

onsdag, augusti 16, 2006

Biggest Looser - kul att se deltagarna förändras

Jag tittade på Biggest Looser igår. Det intressant med programmet är deltagarnas åsikter. Hälsoexperterna på programmet kan jobba under andra villkor än oss vanliga friskvårdskonsulter. De har behöver inte tänka på kostnader vilket ökar chansen för ett lyckat resultat. Tack vare denna specifika situation kommer individer som i vanliga hade gett upp på grund av för höga kostnader, brist på motivation eller förtroende till själva metoden i princip att tvingas fortsätta. Ingen vill väl ge upp när man är med i ett teveprogram som sänds i flera länder.

Som jag nämnde tidigare så är det mest intressanta med programmet att lyssna på vad deltagarna tycker och tänker under tävlingen. Genom att inte ge upp får de uppleva alla fördelarna med träning. De får ett starkare självförtroende, de blir starkare, snabbare, friskare och mår bättre på alla plan. Många av deltagarna har en inställning innan programmet att det var omöjligt för de att uppnå sådana mål men det är det inte för dem och det är det inte för någon egentligen.

Visserligen får de hjälp med allting, kost, träning och den mentala biten. Men om fler människor hade haft viljan och tron på att man kan åstadkomma förändring om man bara vill det tillräckligt mycket så hade det inte varit så svårt för dem heller. Det är tuffare att åstadkomma förändring ensam, ingen tvekan om den saken. Men om man är målinriktad, sätter realistiska mål för sig själv och jobbar hårt för det så kommer man att uppnå sina mål. Allting sitter i huvudet. Det handlar inte om hur mycket man kan idag, hur duktig eller hur lite man kan om kost och träning. Det handlar mycket mer om inställning, attityd, självförtroende och vilja. För att kunna genomföra en förändring behöver man vara realistisk, tro på att man kan göra det men samtidigt vara medveten om att man måste jobba hårt för uppnå målet.

Det första man ska göra om man vill börja träna är att lära känna sig själv. Varför vill jag träna, vad är min motivation? Har du motivation har du något att bygga vidare på.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

Etiketter: , ,0 Kommentarer:

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se