Motionsguidens logo

torsdag, augusti 17, 2006

Träning minskar fettcellernas storlek runt midjan

Ny studie visar att träning kan vara extra hjälpfullt vid reducering av fettcellernas storlek rund midjan. Det kan till och med fungera bättre än diet som ensam metod. Detta är intressant och viktigt för att fett kring abdomen anses vara relaterat till hjärtsjukdomar och diabetes.

Det handlar inte om att minska den totala kroppsvikten utan fettcellernas storlek. Studien visar att för de personer som vill gå ner i vikt ligger nyckel i rätt diet och fysisk träning. Träning kan dock vara strået vassare eftersom det nu verkar påverka fettcellernas storlek.

Studien genomfördes på enbart kvinnor gick till på följande vis. Kvinnorna delades in i tre grupper varav första gruppen fick följa en diet, andra gruppen fick träning och tredje guppen fick en diet och träningsschema.

Efter 20 veckor visade alla tre grupper positiva resultat på kvinnornas vikt och fettprocent. Skillnaden var att de två grupper som även fick träna hade också minskat fettcellernas storlek runt midjan. De som enbart fick en diet visade ingen skillnad.

Detta har enligt forskarna större betydelse än att kvinnorna kan få på sig mindre klänningar. Äpple-formade kroppar har enligt tidigare studier visat högre risk för hjärtsjukdomar än päronformade kroppar.

Forskarna menar också att de som inkluderar fysisk träning i sin viktminskningsstrategi förbättrar sin hälsa även om de misslyckas med att gå ner i vikt.

Generellt så bör man försöka inkludera träning och rätt kost i sin viktminskningsplan. Övervikt bottnar oftast i livsstilrelaterade faktorer. Vill man nå framgång bör man därför se till att förändra sin livsstil, inte ta genvägar.

Källa: Reuters

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Etiketter: , , , , ,0 Kommentarer:

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se