Motionsguidens logo

tisdag, september 19, 2006

Utmaningarnas hus – ”Fångarna på fortet” för alla

Idag fick jag höra om ”Utmaningarnas hus”, någon sorts ”Fångarna på fortet” för alla. Utmaningarnas hus verkar vara för folk som tycker att aktiviteter som gå och fika eller spela biljard inte är tillräckligt spännande.

Saxat från Utmaningars hus hemsida: ”I lag om fyra till fem personer har ni över 40 olika rum att välja fritt mellan. Klara så många utmaningar ni kan på tre timmar och vinn över kompisar, kollegor eller familjen. Ni har två till sex minuter på er i varje rum, beroende på svårighetsgrad.”

Det finns 4 olika kategorier av utmaningar att välja mellan, rörlighet, klurighet, precision och lag mot lag. Det står även på hemsidan att utmaningarna byts ut efterhand så att man inte tråkas ut.

Om det är någon som tycker att Utmaningarnas hus har kopierat konceptet från Fångarna på fortet så står det så här på hemsidan: ” …Vissa av de utmaningar som kräver rörlighet har en del likhet med TV-programmet. Det som skiljer är att Utmaningarnas Hus är datorstyrt och istället för nycklar ges poäng för avklarade rum. Alla i laget är delaktiga hela tiden, det väljs alltså inte ut någon och eller några representanter för laget som får klara utmaningen. Vi har inte heller några levande djur i rummen.”

Alla utmaningar är anpassade efter vuxna så barn får tyvärr inte vara med. Det låter faktiskt riktigt spännande så nu är det bara att samla ihop ett lag och gå testa.

Priset är 185-229 kr per person beroende på lagstorlek och tid. Utmaningars hus verkar än så länge bara finnas i Malmö.

Länk: Utmaningarnas hus

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Bild från Utmaningarnas hus hemsida0 Kommentarer:

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se