Motionsguidens logo

onsdag, oktober 11, 2006

Kvinnors fingerlängd relaterat till idrottslig prestation

Forskare från London har studerat 607 kvinnliga tvillingar mellan 25 och 79 år, där de jämförde kvinnornas idrottsliga prestationer.

Studien som publicerades i British Journal of Sports Medicine fann att kvinnor vars ringfinger är längre än deras pekfinger presterade bättre i löpidrotter som fotboll och tennis.

Hos kvinnor är det vanligt att ringfingret är kortare eller lika långt som pekfingret medan män generellt har längre ringfinger än pekfinger.

Syftet med studien var att underlätta identifiering av nya unga talanger.

Tveksamt resultat
Professor Tim Spector från som universitet som ansvarade för studien är dock tveksam om kopplingen mellan idrottsprestation och fingerlängd.

Enligt honom har tidigare studier visat att ringfingrets förändringar framför allt påverkas av testosteron-nivån i skötet.

Forskarna hittade dock en annan tvillingstudie där man fann att ringfingrets längd till 70 procent är ärftligt. Det skulle då förklara varför sportiga föräldrar får sportiga barn.

Andra studier
Tidigare studier har fokuserat på män och resultatet där har varit densamma som i denna studie.

Andra studier på män har också visat att olika drag som sexualitet, musikal förmåga och sjukdomssårbarhet kan kopplas till förhållandet mellan ring- och pekfinger.

Mitt eget ringfinger är längre än mitt pekfinger. Det kanske förklarar varför jag älskar att träna och lära mig nya saker.

Källa: Reuters

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Etiketter:0 Kommentarer:

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se