Motionsguidens logo

måndag, oktober 09, 2006

Tjänar de som tränar mer pengar?

Jakob från hurjagblevrik.se skrev ett intressant inlägg idag om träningsrutiner och rika människor.

Enligt Jakob finns det studier som visar att rika personer ofta är fysiskt aktiva genom regelbunden träning. Ju rikare personerna är desto fler fysiskt aktiva kommer man att finna. Hela två tredjedelar tränar regelbundet av de som har en förmögenhet på minst 70 miljoner kronor.

Jakob nämner även Thomas J Stanley som har studerat rika personer under många år. Hans studier har visat att många miljonärer är tävlingsinriktade och har därför ett stort behov av energi. Utan en god fysisk skulle de aldrig ha energin till att bygga sina imperium och bevisa kritikerna fel.

Många av de som blivit rika har blivit det genom egna företag. Vilket betyder att deras arbetsdagar är längre och fler än vanliga människors.

Frågan är då om det verkligen finns en korrelation mellan rikedom och regelbunden fysisk aktivitet (i någorlunda organiserad form som t.ex. träna i en förening)?

1. Förklaring: Träning gör dig rikare
I den första förklaringen kan vi tänka oss en positiv korrelation mellan träning och rikedom. För att kunna vara superambitiös och arbetsam behöver du vara i god fysisk form. Därför blir de som är i bättre form rikare än de som inte är det.

2. Förklaring: Pengar underlättar
I situation två kan vi fortfarande tänka oss att det finns ett samband mellan dessa två faktorer. Men nu är situationen omvänd. Kanske är det lättare att träna om du är rik? Du behöver inte oroa dig över ekonomiska problem. Jakob skrev att två tredjedelar av de som har en förmögenhet på minst 70 miljoner kronor tränar regelbundet. Om man har 70 miljoner på kontot så kanske det inte är så svårt att få loss lite extra tid för att träna.

3. Förklaring: En tredje variabel
En tredje förklaring skulle kunna vara att det inte finns en korrelation mellan träning och rikedom. Det finns en tredje variabel som styr båda faktorerna istället. Kanske finns det en viss personlighetstyp som gillar att träna. Och gillar de att svettas och jobba hårt på träningen kanske dessa även gör det i arbetslivet. På så vis kan de använda den fördelen de får av den fysiska träningen även i arbetslivet.

Det finns studier som visar att många rika är tävlingsinriktade, inte så konstigt då att dessa drar sig till idrott.

Vad du kan vara säker på däremot är att du får en bättre hälsa, välmående och mer energi av träning. Vissa tycker att de faktorerna betyder ännu mer än pengar.

> Träna och bli rik


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Etiketter:0 Kommentarer:

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se