Motionsguidens logo

måndag, november 13, 2006

Få motion och bli smartare på samma gång

Det är skönt att promenera, speciellt när man inte stressar. Men det tar ofta längre tid att ta sig från a till b än andra transportmedel. Detta gör att många tycker det är tråkigt.

Varför inte utnyttja den tiden till att lyssna på en talbok? Förutom hälsofördelar så finns det praktiska fördelar. Du behöver inte leta efter cykelplats eller parkering, du har heller ingen cykel som kan bli stulen och du kommer inte få parkeringsböter.

Nu när de flesta har mp3-spelare är det inte svårt att ta med sig en trevlig bok på promenaden. Du kommer snabbt upptäcka att det finns många ypperliga tillfällen under en dag att lyssna på en talbok. De flesta av dessa tillfällen utnyttjas inte i vanliga fall. Lyssna exempelvis när du lagar mat (beror också på hur avancerad din matlagning är för dig), går på toaletten eller under transportsträckor.

Om du är som jag så önskar du också att du hinner läsa fler böcker än vad du gör idag. Talbok gör att jag kan "läsa" fler böcker utan att behöva prioritera om min tid. Helt underbart helt enkelt. Talboken konkurrerar inte ut den vanliga avkopplande läsningen i favoritfåtöljen men den gör allt annat mycket roligare.

Jag rekommenderar däremot inte att man lyssnar på talbok när man cyklar eller kör bil eftersom de aktiviteterna kräver mer av vår uppmärksamhetsförmåga. Annars är det sunt förnuft som gäller, inte lyssna med för hög volym och inte glömma bort trafiken när du njuter av din bok.

Relaterat
> Musik ger dig extra motivation under träningen
> Apple ger oss en ny träningskompis


Andra bloggar om: , , , , , ,

Etiketter: , ,0 Kommentarer:

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se