Motionsguidens logo

måndag, januari 29, 2007

Ta kontroll över din röra

Här är en enkel metod för att göra livet lättare. Genom att ta kontroll över din röra kan du skapa mer utrymme både fysiskt och psykiskt. Så här går det till:

Skapa fyra olika behållare, det kan vara lådor, kartonger, säckar, ja helt enkelt det som funkar för dig. Sätt gärna etiketter på dem så du tydligt kan se skillnad på behållarna.

Kasta: I den första behållaren lägger du saker du inte längre vill ha eller inte längre älskar. De skapar bara en röra i ditt hem och tar upp onödig mental och fysisk plats.

Ge bort: Här lägger du saker som du kan tänka dig ge bort till någon annan. Varför inte göra en vän glad samtidigt som du mår bättre av att göra dig av med din röra.

Lägg undan: Inte säker på vilket rum du vill ha det i? Låt dig inte distraheras utan lägg det i denna behållare och bestäm dig vid ett senare tillfälle.

Spara eller kasta: Osäker på vad du ska göra med en viss sak? Låt den i så fall gå i genom följande test. Lägg saken i behållaren och återkom till den efter månad. Har du saknat den? Om inte så flytta den till en av de andra behållarna. Om du fortfarande inte vet så låt den ligga kvar men glöm inte kolla behållaren varje månad.

Nu när du har skapat de fyra behållarna så är det dags att börja använda dem. Här kommer ett par tips på hur du kan komma igång:

1. Börja med att välja ut ett rum och arbeta igenom det medsols. Du sorterar röran allteftersom du stöter på den. Denna metod är tidskrävande men också makalöst belönande.

2. Gör vad du kan när du kan. Avsätt 15 minuter varje dag till att sortera. Du kommer bli överraskad över hur mycket du faktiskt får gjort under denna kvart.

3. Bestäm dig för vilken typ av sortering du vill utföra varje gång. Kanske är det alla musikalbum, filmer och böcker? Eller varför inte sortera filerna datorn? Om du sorterar filerna på datorn är det bara till att skapa fyra liknande digitala behållare och sen är du redo.

Sugen på fler tips?
> Karen Kingston - Rensa i röran
> Homemaking & Housekeeping - Contain The Clutter

Relaterat
> 5 saker du kan göra för ett bättre liv

Andra bloggar om: , , , , , ,

Etiketter: ,0 Kommentarer:

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se