Motionsguidens logo

fredag, februari 02, 2007

Yoga i ditt vardagsrum

Ända sen jag fann Yoga Today har jag provat på deras kostnadsfria yoga-lektioner. Deras videor är i hög kvalité vilket också förklarar de maffiga filstorlekarna. Varje video ligger nästan på 400 megabyte. Inget för modemsurfare med andra ord.

Vill du inte ladda ner kan du streama videorna istället (som på YouTube) men då har du ingen möjlighet att köra samma pass igen om du skulle vilja det. Yoga Today har också en specialversion för Apples iPod som klarar video.

Enklaste sättet att få videorna är att prenumerera på deras videopodcast med ett program som iTunes. Yoga Today släpper ett nytt träningspass varje dag och programmet kommer att ladda ner varje träningspass automatiskt när det släpps.

När du laddar ner passen via iTunes kan du också se vad det är för sorts pass. Det finns över 240 videor totalt och alla fokuserar på olika saker. Vissa är mer inriktade på avkoppling medan andra är till för att stärka en specifik del av kroppen osv.

Jag har provat på yoga tidigare vilket underlättar för mig att följa med i passen. Vissa pass kan nämligen bli rätt avancerade men instruktörerna visar ofta en nybörjarvariant på samma övning.

I varje video har de en instruktör och två elever som deltar i passet. Det är inte alltid samma instruktör, vissa är lättare än andra att följa. Att de har elever med är en suverän idé för ibland gör de fel och då får man se instruktören rätta till dem. Detta ger tittaren chansen att se över sina egna rörelser och ställningar.

Avslutningsvis vill jag säga att Yoga Today är en suverän tjänst. Att det dessutom är gratis gör det hela ännu bättre. Träningspassen är underhållande, pedagogiskt uppbyggda och lärorika. Om du däremot inte har någon träningsbakgrund rekommenderar jag att du tränar i din lokala yogaklubb istället. Det kan vara svårt att se om man gör fel när man är ovan. För er andra som är nyfikna på yoga eller letar efter något att komplettera er vanliga träning så är Yoga Today perfekt.

Relaterat
> Gratis yoga-lektioner i hd-kvalitet
> Cross-training

Andra bloggar om: , , , , ,

Etiketter: , ,0 Kommentarer:

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se