Motionsguidens logo

måndag, april 16, 2007

Hur du får i dig mer frukt

Att äta hälsosamt är en viktig del av en hälsosam livsstil. Här är 5 steg till hur du får i dig mer frukt varje dag.


VideoJug: How To Add Fruit To Your Diet

För er som inte orkar titta igenom den korta videon kommer här en kort summering.

Steg 1 - Bli medveten om frukternas effekter
Att äta frukt varje dag kan hjälpa dig behålla en hälsosam vikt, minska risken för hjärtsjukdomar, stroke och vissa cancerformer. Frukt innehåller mycket nyttigt. Få i dig en stor variation av olika sorters frukter för en extra hälsokick. Äpple innehåller exempelvis mycket fibrer och lite vitamin C. Kombinerar du äpple med apelsin eller jordgubbar så får du i dig all vitamin C du behöver.

Steg 2 - 5 a day-programmet
5 portioner per dag är vad British National Health Service rekommenderar. Portionernas storlekar varierar men det finns en guide att få. Att tänka på är att ett glas juice räknas som en portion. Dricker du däremot 5 glas räknas det fortfarande som en portion.

Steg 3 - Frukost
Lägg till lite frukt i din frukost. Skär ett par skivor bananer till gröten eller en handfull blåbär tillsammans med hallon. De sistnämnde innehåller även antioxidanter som bland annat saktar ned hudens åldrande.

Steg 4 - Snacks
Frukt fungerar alldeles utmärkt som en ersättare till onyttiga snacks. Ha frukt nära till hands när du behöver en extra energikick eller ett litet mellanmål.

Steg 5 - Var uppmärksam
Många tillverkare skryter gärna om hur mycket frukt deras produkter innehåller. Men inte alla livsmedel som innehåller frukt är bra dig. En cheesecake må innehålla en del frukt men också en väldigt hög andel onyttigt socker.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Etiketter: , ,0 Kommentarer:

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se