Motionsguidens logo

lördag, februari 09, 2008

Johanna Söderlund om snabbmat

Snabbmat är alltid aktuellt. Många tänker på onyttig mat när de hör snabbmat, vilket inte är helt fel men det är svårt att undvika snabbmat idag. Johanna Söderlund har skrivit ett intressant inlägg om snabbmat, vad som gäller och hur man kan göra det bästa av situationen om man ändå ska äta snabbmat. Jag skulle dock aldrig vilja äta sushi på samma sätt som hon gör men annars har hon många vettiga tips att ge.

"Färdiga rätter brukar tyvärr innehålla väldigt mycket tillsatser, t.ex glutamat, konserveringsmedel, förtjockningsmedel och jästextrakt, salthalten brukar vara en procent eller ännu högre. Animaliskt protein är dyrt, vilket brukar ge en mycket låg proteinhalt i maten. Ofta är även fetthalten låg vilket sammantaget ger en dåligt mättande matlåda. De fettsnåla lådorna blir särskilt problematiska eftersom den glykemiska belastningen blir så hög. Och eftersom den frysta maten värms på hög effekt i mikron blir kolhydraterna mycket väl tillagade, vilket ger mycket snabba kolhydrater. Tina helst den frysta maten i kylen innan värmning i mikron, det brukar också ge ett godare resultat."

Läs hela inlägget här.

Etiketter: ,



0 Kommentarer:

Skriv en kommentar

<< Hem



Web Bloggen





Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se