Motionsguidens logo

måndag, maj 12, 2008

Pengar skapar motivation

Motivation och engagemang skulle jag säga är det viktigaste när man vill gå ner i vikt. Forskare från RTI International har i ny studie visat att pengar, även i små summor kan hjälpa höja människors motivation till viktminskning.

Forskare skapade två grupper. En grupp som fick pengar när de gick ner i vikt. För varje procentenhet individen gick ner fick denne 14 dollar. Den andra gruppen agerade kontrollgrupp och fick inga extra incentiv. Resultatet blev att den första gruppen gick ner dubbelt så mycket i vikt som kontrollgruppen. En väsentlig skillnad med andra ord.

I en annan studie gav forskare 200 dollar till den som helt slutade röka. Det visade sig att 3 gånger fler patienter slutade när detta ekonomiska incentiv infördes.

De långsiktiga effekterna av dessa metoder står det inget om i dagsläget men räkna med att någon sitter och studerar det. Detta är intressant för att rökning och övervikt kostar samhället väldigt mycket pengar. Om det visar sig att dessa metoder är betydligt mer effektiva än traditionella metoder är det säkerligen ingen stor kostnad i förhållande till vad samhället vinner tillbaka.

Etiketter:0 Kommentarer:

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se