Motionsguidens logo

onsdag, december 13, 2006

Renare choklad på hälsomässan

Mässan Allt för hälsan som pågick i Stockholm i slutet på november innehöll som sagt de mest skiftande hälsoaktörer. Mitt bland montrarna med hälsosam kost hittade vi t ex ett företag som heter Pralinhuset som säljer choklad i olika former.

Vi på motionsguiden är naturligt nyfikna och bestämde oss för att undersöka hur deras hälsoperspektiv ser ut. De hänvisade till en studie i American Journal of Clinical Nutrition där man funnit flera positiva hälsoeffekter hos kakao.

Den är bl a kolestorolsänkande och kan minska risken för blodpropp. Kakao kan också motverka karies. De poängterade också att deras choklad var renare, mer ekologisk och innehöll mindre tillsatser än vanlig choklad.

Deras choklad innehåller inget sojalecitin och ingen vanilj vilket kan vara allergiframkallande. Det innehåller bara kakao och rörsocker, samt eventuellt extra kryddning.

De hade också choklad med 100% kakao som vi testade, en smak som precis som utlovat stannade kvar länge i munnen. De erkände dock också att kanske inte alla deras produkter var lika hälsosamma som denna.

> Pralinhuset.se

Relaterat
> Översikt
> Lite kolhydrater och mycket protein
> Liten pratstund med Suzanne Axell


Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Etiketter: ,0 Kommentarer:

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se