Motionsguidens logo

måndag, januari 22, 2007

5 saker du kan göra för ett bättre liv

Merlin Mann från 43Folders har en suverän blogg som handlar om produktivitet. Merlin har satt ihop en lista på fem saker du kan börja implementera i din livsstil för ett bättre liv.

1. Reducera störningar - Vi har alla distraktioner både på jobb och i det privata som vi inte kan styra. Men vad vi kan göra är att minska på de störningar vi faktiskt har kontroll över. Du kan exempelvis säga upp prenumerationer på tidningar som du aldrig läser eller irriterande e-postlistor.

2. Börja anteckna - Har du någonsin hittat en post-it-lapp med ett telefonnummer som du har skrivit men inte kan minnas vems det är? Anteckna all flyktig information om du vill komma ihåg det. Vår hjärna är ett kreativt organ med oändliga möjligheter - men den fungerar uruselt som en whiteboard.

3. Fokusera på handlingar - Allting du vill uppnå i ditt liv handlar slutligen om fysiska handlingar som du måste utföra. Att lära sig planera med hjälp av handlingsverb istället för flummiga substantiv är viktigt för att hålla bollen i rörelse. "Bli hälsosammare" är ingen enskild handling för att ge ett exempel. Det är ett projekt. Exempel på en enskild handling är, "köp gymkort".

4. Lämna dina inkorgar - Många av oss har en vana att leva i våra mailboxar, röstbrevlådor, och andra "inkorgar". Vi behöver inte bombarderas med ny information ständigt. Riktigt arbete utförs nämligen utanför dessa "inkorgar". Istället, ta kontrollen över när du vill ha ny information i ditt liv så att du kan koncentrera dig på att jobba resten av tiden.

5. Bli mer kräsen - Förstå att det är du själv som bestämmer vad och var du vill spendera din tid och uppmärksamhet. Ta det ansvaret genom att inte slösa din tid på skräp. Du vet själv vad som verkligen är viktigt för dig - leder det du spenderar din tid på just nu verkligen dit du egentligen vill? Uppmärksamma dig på var du lägger ner mycket energi på och sträva efter att inte ödsla din energi på saker som inte förtjänar det.

Andra bloggar om: , , , ,

Etiketter: , , ,2 Kommentarer:

Blogger Maria Byström sa...

Wow vilka fem bra punkter! Helt rätt.

23 januari, 2007 15:52

 
Blogger Filip Lam sa...

jag håller med :-)

/Filip Lam
Motionsguiden.se

24 januari, 2007 07:00

 

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se