Motionsguidens logo

onsdag, januari 24, 2007

Använd Google Maps till att mäta dina löprundor

Google Maps är en fantastisk karttjänst från Google som inte utnyttjas tillräckligt mycket i Sverige. Därför ska Motionsguiden.se ge dig ett tips på hur du kan använda dig av Google Maps för att göra träningen roligare.

Statistik brukar användas som en morot för idrottare och för löpare finns det ju gott om hjälpmedel till detta. Du kan exempelvis använda dig av en pulsklocka för att mäta din puls under och efter ett träningspass. Genom att mäta vilopulsen varje morgon kan du sedan få ett kvitto på att din kondition har förbättrats. Ju lägre puls desto bättre kondition.

Under själva joggingrundan kan du med hjälp av en pulsklocka styra intensiteten i träningen. Det finns många fördelar med att kunna göra detta och en av de är ju att du kan köra vårt egenutvecklade konditionsprogram.

Har du ingen pulsklocka och tycker det är mycket roligare att bara gå ut och springa, så kommer här ett tips på hur du med hjälp av Google Maps, kan mäta hur långt du brukar springa.

Med hjälp av Gmaps Pedometer kan du mäta dina löpsträckor enkelt. Det finns även möjlighet att spara dina rundor och skapa flera olika.

Ett annat användningsområde är att försöka utforska mer av din stad, samtidigt som du tränar. Rita upp dina vanliga löprundor så du kan se vart du redan har sprungit och var du inte har utforskat ännu. Enjoy.

> Gmaps Pedometer

Relaterat
> Nu förbättrar vi konditionen under 8 veckor!
> Apple ger oss en ny träningskompis
> Musik ger dig extra motivation under träningen
> Cross-training
> Hur påverkar kyla din motion/träning?

Andra bloggar om: , , , , , ,

Etiketter: , , ,2 Kommentarer:

Anonymous Björn Åslund sa...

Jag vet inte om Google Maps fungerar bra, men vad jag vet är vi har ett svenskt alternativ för att mäta sträckor på digitala kartor via internet. Lantmäteriet har tjänsten. Och den funkar kanonbra...

http://www2.lantmateriet.se/ksos/index.html

24 januari, 2007 10:45

 
Blogger Filip Lam sa...

Hej Björn.

Tack för tipset. Lantmäteriet fungerade utmärkt även om Google Maps är snäppet vassare. Google Maps är enligt mig enklare att använda. Dessutom har den fler funktioner och fungerar bättre.

Användare som inte surfar med Internet Explorer kommer också uppskatta Google Maps bättre eftersom Lantmäteriet är optimerat för Microsofts webbläsare.

24 januari, 2007 10:53

 

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se