Motionsguidens logo

onsdag, januari 31, 2007

Nya hälsoprodukter

Nya hälsodrycker
I vår lanseras två nya hälsodrycker i Sverige, Minute Maid och Minute Maid Fruit Plus med prebiotiska fibrer och med antioxidanter. Juicedryckerna är framtagna för alla de kvinnor och män som vill äta nyttigt och ta hand om sin kropp även om vardagen är stressig och lunchrasterna korta. Studier visar att antioxidanter skyddar mot åderförkalkning och cancer medan prebiotiska fibrer av vissa forskare anses vara bra för mage.

Fakta om produkterna
Minute Maid Fruit Plus lanseras i servicehandel i januari och i dagligvaruhandel i februari 2007 i en 33 cl PET flaska. Juicedrycken lanseras i två varianter med olika smaker och funktioner:

– Minute Maid Fruit Plus med prebiotiska fibrer som innehåller juice från äpple, aprikos, apelsin och morot och innehåller 6,6 gram fibrer, vilket motsvarar mer än 25 % av dagligt rekommenderat intag från Livsmedelsverket. Innehåller inget tillsatt socker eller konserveringsmedel. Pris: 12-16 kr.

– Minute Maid Fruit Plus med antioxidanter som innehåller juice från äpple, druvor, blåbär och granatäpple samt extrakt från druvkärnor och grönt te. Juicen innehåller drygt 600 mg antioxidanter per 330 ml. Innehåller inget konserveringsmedel. Pris: 12-16 kr


Ny bok om styrketräning
Cecilia Larsson personlig tränare, kost- och träningskonsult och tidigare aktiv tävlande i Athletic Fitness har skrivit en bok om styrketräning. Boken innehåller ett övningsbibliotek med fotografier tagna i två elle rtre steg till 175 övningar. Boken har 190 sidor och kostar 159 kronor. Mer info finns här.


Laxköttbullar – som köttbullar fast med fisk
Laxköttbullarna är precis som köttbullar fast de är gjorda på fiskkött. Dessutom är de ett sundare alternativ eftersom de är naturligt rika på nyttigt Omega-3, säger Åsa Lindahl, produktchef för Abbas frysta sortiment.

Produktfakta
Laxköttbullarna finns i butik från februari. En förpackning innehåller 600 g och kostar
ca 43 kr.

Näringsinformation per 100 g:
240 kcal, 16 g fett, 15 g protein och 8 g kolhydrater.
Abbas Laxköttbullar innehåller 85 % fisk (52 % är lax och 33 % sej).

Andra bloggar om: , , , , ,

Etiketter: , ,0 Kommentarer:

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se