Motionsguidens logo

torsdag, januari 11, 2007

Språklektioner i din iPod

Att kunna flera språk är riktigt häftigt. Men för oss som inte längre går i skolan finns det knappast tid för att lära sig ett nytt språk på fritiden. Detta kanske kan förändras med hjälp av podcast (eller poddradio som det också kallas på svenska).

Jag tipsade igår om Nike Sport Music på iTunes Music Store. Förutom musik så erbjuder iTunes också ett helt bibliotek av podcast gratis.


Det finns podcast i alla möjliga ämneskategorier men en av dem som jag tänkte lyfta fram idag är utbildningskategorin. Där finns nämligen alla språkpodcast. De språken som finns att välja mellan är bland annat, spanska, franska, tyska, italienska, engelska, japanska, kinesiska, koreanska och ett par fler. Om du har en iPod med skärm får du också textunderlag som stöd till språklektionerna.

Förutom språk finns det särskilda podcast för grammatik, föreläsningar från Stockholms och Göteborgs universitet och mycket mer.

Det enklaste sättet att njuta av podcast är att använda Apples iPods och iTunes musikprogram. Du hittar iTunes Music Store i iTunes-programmet och prenumerar på de podcast du vill lyssna på genom att klicka "prenumerera". Så fort de släpps en ny lektion så laddas den automatiskt ner till din dator. Sedan kan du välja att antingen lyssna på den på datorn (när du känner för det) eller överföra den till en bärbar musikspelare. Enklast är det givetvis med iPod eftersom du bara behöver sätta i sladden så fixar programmet resten. Enklare kan det inte bli.

Så nästa gång du är ute och går eller tränar på gymmet så kan du ju passa på att lära dig lite hälsningsfraser på italienska. Perfekt inför semestern.

Arrivederci

Relaterat
> Tips: Musik till din träning

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Etiketter: , , , , ,0 Kommentarer:

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se