Motionsguidens logo

onsdag, maj 09, 2007

Made in Lumpen - Ett träningskoncept från Försvarsmakten

Försvarsmakten har tagit fram träningskonceptet ”Made in Lumpen” för att möta den moderna värnpliktsutbildningens ökade krav på smidighet, balans och kroppskontroll. Hela konceptet är gratis och ligger på nätet. Du använder dig av den egna kroppen som främsta redskap.

Made in Lumpen är ett helt nytt träningskoncept som skapats av leg. sjukgymnast Helena Larsson, doktorand vid Karolinska Institutet. Upplägget innehåller en serie filmer där övningarna visas, en egen träningsdagbok, kostråd samt en virtuell personlig tränare (PT) som skräddarsyr ett individuellt träningsprogram. Den virtuella PT:n, i form av Jennie eller Joe, följer träningen tätt och kommer med uppmuntran och åthutningar beroende på resultaten.

– Det jag gillar med Made in Lumpen är att det är gratis och till för alla som är intresserade av att komma i riktigt bra form. Du behöver inte köpa något dyrt gymkort utan kan istället träna hemma eller ute i naturen, säger Jennie från dansgruppen BouncE.

Parallellt med detta får användarna utförliga instruktioner om hur de ska planera sin träning och kosthållning. Allting är individuellt anpassat, något som uppskattas av Björn Bäckstrand, chefsläkare på Pliktverket:

– Det handlar om att skapa ett positivt livsstilsmönster i tidig ålder med fysisk aktivitet och hälsosam kost. Ju tidigare du blir medveten om din kropp och hälsa desto enklare är det att bibehålla en hög fysisk nivå senare i livet, säger Björn Bäckstrand.

Surfa in på www.madeinlumpen.se för att kolla in programmet.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Etiketter: ,1 Kommentarer:

Blogger Lindstedt sa...

madeinlumpen.se finns ju inte längre? Vad heter sidan numera? :D Tacksam för svar.
Tränade med madeinlumpen.se förut och vill gärna gå tillbaka till det igen.
/H

14 november, 2011 09:41

 

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se