Motionsguidens logo

tisdag, juni 05, 2007

Red Bull X-Alps 2007

Red Bull X-Alps är en extremt fysiskt utmanande tävling där 24 atleter från hela världen dag och natt tävlar om att snabbast traversera Alperna till fots kombinerat med skärmflygning. Starten sker den 23 juli från Krippenstein i Österrike med att bestiga toppen Dachstein(2995m) via en glaciär. Därifrån skärmflyger de tävlande mot sydväst. Slutmålet Monaco bör nås cirka 20 dagar senare efter att ha passerat Marmolada Peak (3342m),Italien, Eiger(3070m), Schweiz och Mont Blanc(4807m), Frankrike. Den totala distansen är 850 km. Fågelvägen!

- Upplägget på den här tävlingen ställer oerhörda krav på deltagarna och därmed på kläderna de använder. Detta är ett perfekt tillfälle för oss att visa vad Peak Performances kläder går för. Trots den svårtillgängliga terrängen kan man tack vare modern teknik följa loppet minut för minut vilket gör att det är en bra arena att kommunicera varumärket och vår Technical Sports-kollektion. Samtidigt ökar vi vår närvaro på den Mellaneuropiska outdoor-scenen, säger Anders Norin, sponsringsansvarig på Peak Performance.

Tävlingsdeltagarna kommer att följas av den mest avancerade tekniken som finns på marknaden idag. Med flash-utrustade digitala kameror rapporterar de tävlande dagligen från loppet till www.redbullxalps.com. Dessutom kommer Live online tracking ske där man kan se de tävlandes exakta position med Live 3D-övervakning via Google Earth.

För mer information om Red Bull X-Alps, besök www.redbullxalps.com


Vi får hoppas att de kläder som svenska Peak Performance ställer upp med håller bättre än den jackan jag köpte. Stygnen gick upp som en jacka från H&M efter en kort tids användning. Det kanske bara var mitt exemplar, vem vet, jag har iaf inte köpt fler jackor av samma märke sen dess.

Andra bloggar om: , , , ,

Etiketter:0 Kommentarer:

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se