Motionsguidens logo

fredag, mars 13, 2009

Första intrycket av Nike Sport Kit med iPod

Jag älskar att jogga i snö. Jag älskar ljudet som snön avger när jag sätter ner min fot, och jag älskar hur frisk luften känns när det är snöar. Perfekt då att det snöade i massor igår när jag skulle prova Nike Sport Kit med iPod Nano.


Nike Sport Kit är ett litet billigt tillbehör som du kan köpa till iPod Nano. Den består av en sändare och en mottagare. Mottagaren kopplas till iPoden medan mottagaren läggs i din joggingsko. Nike har tagit fram ett par skor med ett speciellt fack för sändaren men om du inte vill lägga 1100 kronor på ett par sådana skor kan du göra som jag och lägga de ovanför fotryggen. Det visade fungera ypperligt och jag märkte inte ens att jag hade någonting där. Poängen med detta tillbehör är att din iPod kan registrera ditt träningspass och ge dig information om den under tiden. Exempel på information som du kan få är hur långt, hur snabbt och hur mycket du har kvar att springa, samt hur mycket kalorier du har bränt.

Att sammanlänka iPoden med tillbehöret var busenkelt. Jag sätter i mottagaren och då dyker det upp ett nytt menyalternativ på iPoden. I den menyn har du information om dina senaste träningspass och du kan lägga upp nya pass. Där finns data på dina personliga bästa tider, distanser osv. Det finns till och med förinställda pass som du kan välja. Väljer du att skapa ett eget får du välja mellan Basic, Time, Distance och Calorie. Till mitt första pass valde jag Time. Jag ställer in 30 minuter och sen får jag lov att välja en spellista med musik. iPoden kommer nu be dig att börja röra på dig för att kunna detektera sändaren, vilket tar ungefär 1-2 sekunder, suveränt!

Jag börjar jogga i snön och känner hur kroppen hamnar i harmoni med musiken. Kroppen känns lätt och snön får mig nästan att känna att jag joggar på moln. Efter fem minuter hör jag en röst tala till mig "You've completed five minutes". Jag hade inte förväntat mig det men det var en positiv överraskning. Nu behöver jag inte hålla koll på klockan heller. Vill jag ha information om mitt pass räcker det med att jag trycker på mittenknappen på iPoden och då kommer samma röst att berätta för mig om hur lång tid som är kvar, hur snabbt jag springer, hur långt jag har sprungit och hur mycket kalorier jag har bränt.

När halva tiden har gått påpekar rösten istället hur mycket tid som kvarstår för att pusha dig. När mindre tid återstår blir också intervallerna tätare för att ytterligare pusha en. Här hade jag gärna velat att rösten pushar en under spurten men det kanske inte är alla som vill spurta i slutet av ett pass.

En annan överraskning är att när du har avverkat hela passet och slagit personligt rekord så får du höra självaste Lance Armstrong gratulera dig. Väl hemma igen kan du synkronisera all data med datorn. Informationen kan även sparas på Nikes hemsida där man får information om sitt pass i form av grafiska illustrationer. Snyggt och rätt skoj faktiskt.

Avslutningsvis så vill jag säga att Nike Sport Kit är ett enkelt, billigt och smart tillbehör till alla som redan har iPod och gillar att springa. Jag kommer definitivt att börja springa mer nu. Det enda jag saknar är möjlighet till pulsmätning.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Etiketter: , , ,7 Kommentarer:

Anonymous Lisa sa...

Jag älskar också att jogga i snö. vad jag mer älskar är bloggar om träning och hälsa. Keep up the good work. Jag med några vänner har också en hemsida inriktad till ungdomar, hälsa och välbefinnande. Titta gärna in den :)

www.ungdomshalsa.se

18 mars, 2009 14:54

 
Anonymous Glenn sa...

Fy f*n vad ball! Jag vill också prova! =)

24 mars, 2009 23:48

 
Blogger Micke sa...

Fungerar detta även till iPhone 3G?

25 juni, 2009 08:30

 
Blogger Filip Lam sa...

tyvärr inte Micke, men det kommer att fungera med nya iPhone 3G S

30 juni, 2009 02:01

 
Anonymous matilda sa...

riktigt grymt det där!

04 juli, 2009 12:24

 
Anonymous Anonym sa...

Ja, troligen sa det ar

27 maj, 2010 21:59

 
Blogger Angelica sa...

Cool pryl. Finns någon liknande till Iphone som jag har. Men har inte fått den att fungera ännu.

05 februari, 2011 09:33

 

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se