Motionsguidens logo

måndag, december 18, 2006

Avancerat löpsystem från Adidas och Polar

Vi har tidigare berättat för er om iPod Sport Kit. Ett samarbete mellan Nike och Apple för att ta fram en produkt för alla löparglada iPod Nano-ägare. iPod Sport är dock inget för den seriöse löparen. Detta har Adidas och Polar tänkt lösa med deras nya produkt.

Tillsammans har de skapat
det första träningssystemet som har pulsmätning inbyggt i träningskläderna samt hastighets- och distansmätare integrerade i löparskorna. Riktigt koolt med andra ord.

Löparkläderna är gjorda av ett stretchigt material som anpassar sig efter kroppens rörelser. Materialet reglerar även och transporter bort fukt från kroppen så att du slipper frysa eller svettas.

En liten sändarenhet fästes på kläderna. Enheten tar sen emot din hjärtfrekvens från dom inbyggda sensorerna (i kläderna) och sänder dom direkt till din "Running Computer" (sändarenheten).

Polars s3 fotsensor W.I.N.D mäter fotens rörelsebana och accelarationen i varje enskilt steg från skons insida. Denna information skickas också till din sändarenhet.

All denna teknik gör att du kan få väldigt detaljerad information om din löpning. Med hjälp av ett program som skickas med får du även hjälp med att förbereda olika sorters träningsprogram.

Sammanfattningsvis ser det riktigt spännande ut. Detta är en perfekt produkt för alla som behöver mer motivation eller som är ambitiösa med sin träning. Det finns inga uppgifter om när produkten släpps men man kan anmäla sig till deras nyhetsbrev om man vill vara först i kön om att få veta.Relaterat
> Personlig tränare i din iPod
> Hemligt iPod-armband från Nike
> Nike släpper iPod-väska
> iPod Sport Kit utan Nike-skor
> Apple ger oss en ny träningskompis
> Nike + Apple = Apple Sport Kit> Adidas-Polar

Andra bloggar om: , , , , , ,

Etiketter: , , , ,0 Kommentarer:

Skriv en kommentar

Länka till detta inlägg:

Skapa en länk

<< HemWeb Bloggen

Bloggtoppen.se blog search directory BlogRankers.com Hälsa bloggar Check Page Ranking

 © 2007 Motionsguiden.se